13.8 C
Londra
Çarşamba, Mayıs 15, 2024

Hafize Gaye Erkan, TCMB Başkanlığına Atandı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na Cumhurbaşkanlığından yeni bir atama yapıldı. Yeni isim, kulislerde daha önce de konuşulan Hafize Gaye Erkan oldu.

Hafize Gaye Erkan, yeni Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı oldu. Atama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığına, Türkiye saati ile gece 01:15 sularında yeni bir atama gerçekleştirildiği duyuruldu. Yeni isim, Merkez Bankası Başkanlığı için daha önce de ismi anılan Hafize Gaye Erkan oldu.

Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Üniversite mezuniyeti sonrasında Princeton Üniversitesi’ne kabul alarak yurt dışına taşınan Hafize Gaye Erkan, ABD’de Finans üzerine çalıştı.

1982 Yılında dünyaya gelen Hafize Gaye Erkan, ABD’nin en genç finans profesörü oldu. 1985 Yılında kurulan “First Republic Bank” bünyesinde görev aldı. Bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital yenilik konularında uzmanlığa sahip olmasının yanı sıra, bulunduğu banka bünyesinde ise 8 yıl boyunca farklı üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

Goldman Sachs’da on yıl gibi uzun bir süreyi deviren Hafize Gaye Erkan, Yönetici Direktör ve Finansal Kuruluşlar Grubu Analitik ve Stratejiler Bölümü Başkanı olarak görev aldı.

Tiffany & Co.’nun Yönetim Kurulu’nda da görev alan Erkan, 2019 yılında yayınlanan Crain’s’in Bankacılık ve Finans Sektöründe Önemli Kadınlar listesine ve American Banker’ın İzlenmesi Gereken Kadınlar listesine seçildi.

Son Haberler
Benzer Haberler