13.8 C
Londra
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
Ana Sayfa Blog

Türkiye’nin En Genç Büyük Ustası: Ediz Gürel

Türkiye’nin 15. Büyükustası genç ve başarılı sporcu Ediz Gürel. Ediz Gürel bu başarısıyla Türkiye’nin en genç Büyükusta (Grandmaster) unvanını alan sporcusu oldu.

Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamada “Ülkemizin en genç büyük ustası Ediz Gürel. 15’inci büyük ustamız genç yıldızımız, başarılı sporcumuz Ediz Gürel.” denildi.

Prag satranç festivalinde göstermiş olduğu müthiş performans ile son Büyükusta (Grandmaster) normunun tamamlayan sporcu Ediz Gürel’i tebrik ederiz.

Kuzey Gazze’de çocukların açlıktan ölüyor – Dünya Sağlık Örgütü

0


Gazze Son Dakika : Tedros Adhanom Ghebreyesus, kurumun hafta sonu Al-Awda ve Kamal Adwan hastanelerine yaptığı ziyaretlerin, erken Ekim’den beri yapılan ilk ziyaretler olduğunu söyledi.

Sosyal medyada yaptığı bir gönderide “kasvetli bulgular”dan bahsetti.

Yetersiz gıda nedeniyle 10 çocuğun ölümüne ve “ciddi düzeyde beslenme bozukluğuna” yol açtığını, hastane binalarının yıkıldığını yazdı.

Gazze’deki Hamas tarafından yönetilen sağlık bakanlığı, Pazar günü Kamal Adwan hastanesinde en az 15 çocuğun beslenme bozukluğu ve susuzluktan öldüğünü bildirdi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa, Pazartesi günü güneydeki Rafah şehrindeki bir hastanede bir çocuğun daha öldüğünü bildirdi.

Dr. Tedros, kuzey Gazze’de “ciddi düzeyde beslenme bozukluğu, açlıktan ölen çocuklar, yakıt, gıda ve tıbbi malzeme ciddi eksiklikleri, hastane binalarının yıkılması” bildirdiği yerde, tahmini 300.000 kişinin az gıda veya temiz su ile yaşadığını belirtti.

“Yetersiz gıda, 10 çocuğun ölümüne neden oldu,” diye X, eski adıyla Twitter’da yayınladı.

Ziyaretler, WHO’nun aylardır ilk kez “kuzey Gazze’ye daha düzenli erişim sağlama çabalarımıza rağmen” yapıldı, yazdı.

“Bir binanın yıkıldığı Al-Awda Hastanesi’ndeki durum özellikle korkunç,” diye ekledi.

Gazze Şeridi haritalarda: Hayatın nasıl değiştiğine dair Gazze sakinleri, gıda azaldıkça hayatta kalıyorlar BM, Hamas saldırısında tecavüzün muhtemel işlendiğini söylüyor BM geçen hafta Gazze’de kıtlığın “neredeyse kaçınılmaz” olduğunu uyardı.

Bir BM yardım yetkilisi, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde en az 576.000 kişinin – nüfusun dörtte biri – kritik düzeyde gıda güvensizliği yaşadığını ve kuzeydeki altı yaşından küçük her altı çocuktan birinin akut beslenme bozukluğu yaşadığını belirtti.

Ve BM’nin çocuk ajansının bölgesel direktörü Unicef, “korktuğumuz çocuk ölümleri burada, çocuklarda beslenme bozukluğu Gazze Şeridi’ni harap ediyor” dedi.

Bu trajik ve korkunç ölümlerin “insan yapımı, öngörülebilir ve tamamen önlenebilir olduğunu” söyledi Adele Khodr Pazar günü bir açıklamada.

Cumartesi günü, ABD, Gazze’ye insani yardımın ilk hava indirimini yaptı – 38.000’den fazla yemek dahil.

Ancak, yardım kuruluşları bu indirimlerin – önceki olarak İngiltere, Fransa, Mısır ve Ürdün tarafından da gerçekleştirildiği gibi – insanlara malzeme sağlamanın etkisiz bir yolu olduğunu söylediler.

Teslimatlar kendileri bazen ölümcül olmuştur. Geçen hafta, İsrail tankları mevcutken yardım taşıyan kamyonetlere büyük kalabalıkların indiği sırada en az 112 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail tanklarının uyarı atışları yaptığını ancak kamyonetlere ateş etmediğini ve ölülerin çoğunun ezildiğini veya üzerlerinden geçildiğini söyledi.

Ancak Hamas, “vatandaşlara doğrudan ateş edildiğine dair inkar edilemez” kanıtlar olduğunu söyledi.

Bazı yardım kuruluşlarının yetkililerle zorluklar yaşadığı biliniyor. Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi’ndeki BM’nin ana insan hakları kuruluşu UNRWA’nın başı, Pazartesi günü İsrail hükümetini Gazze’deki varlığını “ortadan kaldırmakla” suçladı.

İsrail, Unrwa dahil Birleşmiş Milletler’in farklı kollarını uzun süredir önyargı ve hatta antisemitizmle suçluyor. İsrail, bazı personelin 7 Ekim saldırılarında rol oynadığına dair suçlamalar üzerine İngiltere dahil birçok batı ülkesi Unrwa’ya fon sağlamayı durdurdu.

Bay Lazzarini, bunun sadece “bazı personelin tarafsızlık ihlallerine” yanıt olmadığını, daha geniş bir siyasi nedeni olduğunu, bunun mültecilerin statüsünü “ortadan kaldırmayı ve bunu nihai bir siyasi çözümün parçası yapmamayı” içerdiğini söyledi.

Organizasyonunu sökmenin, Gazze’deki tüm insani tepkinin çökmesine yol açacağını ekledi.

İsrail ordusu, grubun silahlı militanları 7 Ekim’de Güney İsrail’de yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdükten ve 253’ünü rehin aldıktan sonra, Hamas’ı – ki bu İsrail, İngiltere, ABD ve diğerleri

Formula 1’de sezonun ilk yarışı Verstappen’in

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun ilk ayağı Bahreyn Grand Prix’sini, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı.

Sakhir bölgesinde bulunan 5,4 kilometrelik Uluslararası Formula 1 Bahreyn Pisti’nde düzenlenen 2024 sezonunun ilk mücadelesi, 57 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa “pole” pozisyonunda başlayan son üç yılın şampiyonu Verstappen, baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 1 saat 31 dakika 44.742 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirerek, sezonun ilk yarışından zaferle ayrıldı.

Meksikalı Sergio Perez, takım arkadaşının 22.457 saniye arkasında ikinci, Ferrari’den İspanyol Carlos Sainz ise liderin 25.110 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Sezonun ikinci yarışı Suudi Arabistan Grand Prix’si, 9 Mart’ta düzenlenecek.

UZMAN ANALİZ: GAZZE’DEKİ AL-AHLI BAPTİST HASTANESİ’Nİ KİM BOMBALADI?

0

Marine Corps Veteran uzman analizi, hastane bombalama olayıyla ilgili önemli bulguları ortaya koymaktadır:

  • Yakıt Patlama Süresi: İlk patlama muhtemelen 0.5-0.75 saniye sürdü ve kısa bir süre için ışık yaydı. Bu, bu tür olaylarda kullanılan yangın bombası olmadığını düşündürmektedir.
  • Otopark Hasarı: Otoparktaki hasar, ya aşırı basınç ya da yakıt patlamasına bağlanır. Araçların yakınında minimal enkaz bulunmaktadır.
  • Koruma Etkisi: Çevresel bir bina otoparkın bir tarafını korumuş, dizel/gaz yangınlarının araçlara ulaşmasını engellemiştir. Yakındaki binalardaki tüm pencereler, ana patlama ve yakıt patlamaları nedeniyle kırılmıştır.
  • Son Video Farklılığı: Son video daha küçük bir yakıt patlamasını gösteriyor ve alt patlama daha az net.

SONUÇ:

  • Patlayıcı cihaz muhtemelen 300-600 pound aralığında. Daha büyük bombalar, otoparkta binalardan daha fazla enkaz saçardı.
  • 700 pound’dan büyük bir bomba, şok dalgaları nedeniyle bina çatılarına daha fazla zarar verirdi.
  • En fazla görünür hasar yakıt patlamasına atfedilir; ana patlama muhtemelen yapısal hasara yol açmıştır.

Muhtemel mühimmatlar ve sahipleri:

  1. Mk-82/Mk-83 Genel Amaçlı Bombalar:
  • Sahipleri: ABD ve NATO üyeleri de dahil olmak üzere birçok ülke. Yönlendirilmemiş, çok yönlü bombalar.
  1. GBU-39 Küçük Çaplı Bomba (SDB):
  • Sahipleri: ABD ve müttefikler. Hassas vuruşlar için bilinir.
  1. GBU-12 Paveway II Lazer-Yönlendirilmiş Bomba:
  • Sahipleri: ABD ve müttefikler. Yönlendirilmemiş bombaları hassas mühimmata dönüştürür.
  1. AGM-65 Maverick Füzesi:
  • Sahipleri: ABD ve müttefikler. Hassas vuruşlar için hava-yüzey füzesi.

Ses Analizi: Videodan, Hamas füzeleri ve JDAM füzesinin sesini duyabiliriz. Ardından hastane saldırısının sesini duyarız ve bu, bir JDAM füzesine oldukça benzer. Hamas’ın JDAM füzesi ateşlemek için altyapısı ve yetenekleri bulunmamaktadır.

Bu içgörüler, olaya ilişkin potansiyel mühimmatları ve bunlara sahip olabilecek askeri birimleri vurgulayarak olaya daha fazla açıklık getirir.

SONUÇ:

Kanıtlara dayanarak, bu saldırının şu ana kadar bilgilere göre İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından iddia edildiği gibi İslam Cihad tarafından gerçekleştirilmiş olamayacağı sonucuna varıyoruz.

Onlar bu tür gelişmiş silahlara sahip değiller.

ÖNEMLİ UYARI:

Bu analiz önceliktir ve bir ABD Deniz Piyadeleri Emekli Patlayıcı ve Cephane Uzmanı tarafından yapılmış ve birçok kişi tarafından incelenmiştir.

Daha önce belirttiğim gibi, kesin sonuçlara henüz ulaşamayız.

IDF yukarıdaki iddiaları reddetti ve İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan bu iddiaların kanıtlarını, ABD İstihbaratı ile paylaştığını ve bu kanıtların, Al-Ahli Baptist Hastanesi’nin bombalanmasının İslam Cihad tarafından gerçekleştirildiğini kanıtlayacağını, Reuters’e göre kamuya açıklayacağını belirtti.

Videolar farklı kaynaklardan derlenmiştir ve görüşümüzü temsil etmez.

İran, İsrail’e müdahale tehdidinde bulundu

0

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler aracılığıyla İsrail’e mesaj göndererek, Gazze’ye saldırıların devam etmesi halinde müdahale etmek zorunda kalacaklarını bildirdi.

Gazze nerede?

İran‘ın Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İsrail’e mesaj göndererek, ” Gazze’ye saldırıların devam etmesi halinde müdahale etmek zorunda kalacağını” bildirdi.

ABD’den yayın yapan Axios haber sitesinin isimleri açıklanmayan iki diplomatik kaynağına dayandırdığı habere göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile bugün Beyrut’ta yaptığı görüşmede ülkesinin mesajını iletti. Wennesland, Abdullahiyan’dan Gazze ve İsrail’deki çatışmanın bölgeye yayılmasının önlenmesine yardım etmesini istedi.

“Gazze’ye kara saldırısı olursa İran karşılık verir”

Söz konusu kaynaklara göre, Abdullahiyan da İran’ın çatışmanın bölgesel bir savaşa dönüşmesini istemediğini ve Gazze’de Hamas tarafından rehin tutulan İsraillilerin serbest bırakılmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Buna karşılık ülkesinin “kırmızı çizgilerinin” olduğunu vurgulayan Abdullahiyan, İsrail’in saldırıları devam ederse ve özellikle Gazze’ye kara saldırısı başlatılırsa İran’ın karşılık vermek zorunda kalacağını BM yetkilisine iletti.

“Direniş cephesinin eli tetikte” demişti

BM Özel Koordinatörü Wennesland da İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi başta olmak üzere İsrailli yetkililerle temasa geçerek İran’ın mesajını Tel Aviv yönetimine aktardı.İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Abdullahiyan’ın bugün Beyrut’ta BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile İran Büyükelçiliğinde bir görüşme yaptığını duyurmuştu.

Beyrut’taki temasları kapsamında Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın yanı sıra Filistinli direniş grupları Hamas ve İslami Cihad’ın üst düzey yetkilileriyle de bir araya gelen Abdullahiyan, İsrail’e Gazze’ye saldırıları derhal durdurma çağrısında bulunmuş ve “direniş cephesinin eli tetikte” demişti.

Kara operasyonu başlıyor…

0

İsrail ordusu kara operasyonu için hazırlıkların tamalandığını açıkladı, Hamas’ın silahlı kolu El Kassam bekliyoruz diye propaganda videosu hazıladı Hamas 7 Ekim’deki saldırıya 3 bin militanıyla katılmış, 1500ü ölmüştü..

İsrail daha sert vurmaya hazırlanıyor!

0

İsrail ordusu, Suriye’yi tank atışlarıyla vurdu, Golan tepelerine yapılan topçu atışlarına karşılık verdi, İsrail gelen yardımlarla birlikte, Suriye, Lübnan ve Gazzeye saldırılarını sürdürüyor. Gazze’de yoğun hava saldırısı devam ederken, kara haraketının da başlaması bekleniyor.

gazzeye yardım için, gazze tarafında muhattap bulunamıyor!

İşte Hamas’ın İsrail’e saldırısındaki tuhaflıklar

0

Rus yanlısı TG Channel Military Chronicle’ın Hamas operasyonuna dair analizi: Hamas’ın İsrail’e saldırısına hangi tuhaflıklar eşlik ediyor: Her bir durum hem bireysel olarak hem de İsrail güvenlik sistemiyle ilgili bir dizi meselenin parçası olarak önemlidir.

  • Tuhaflık 1: İsrail’in saldırı hazırlıklarından haberi yoktu. Gazze, 365 kilometrekarelik dar bir kara parçasıdır. İsrail ordusu ve istihbarat servisleri tarafından geniş çapta dinlendiğine ve izlendiğine inanılıyordu, ancak saldırı sırasında durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Muhtemelen Hamas, elektronik temasları dışlayan bir koordinasyon ve iletişim sistemi geliştirdi ve Filistinliler bir şekilde her şeyi İsrail istihbaratından saklamayı başardı.
  • Tuhaflık 2: İsrail saldırıyı önleyemedi. 7 Ekim’de kontrol noktalarına ve büyük şehirlere yapılan saldırıdan kısa bir süre önce Hamas, MLRS’yi, kara kuvvetlerini, yamaç paraşütçülerini ve diğer ekipmanları organize bir şekilde mevzilere konuşlandırdı. Hazırlıklar ve ilk adımlar gözden kaçtı ve önleyici saldırı başlatılmadı.
  • Tuhaflık 3: Sınırdaki alarm sistemi çalışmıyordu. İsrail’in milyarlarca dolar yatırım yaparak donattığı sınırdaki elektronik sistemler kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda kamera ve sensör, Filistin saldırısını tespit edip durdurmamanın yanı sıra, bazı nedenlerden dolayı yakınlarda olmayan savaş devriyelerini de tespit etmeye ve durdurmaya yardımcı olmadı. Filistinli insansız hava araçları otomatik makineli tüfekleri ve sensör kulelerini kolayca vurabildi ve Hamas saldırı ekipleri sakin bir şekilde çitleri havaya uçurarak sınırı geçti. Alarmın çalışmaması nedeniyle yüzlerce İsrail askeri kamplarda, kışlalarda ve uyurken öldürüldü.
  • Tuhaflık 4: Hamas’ın taktikleri geliştirdiği görüldü. Yaygın inanışın aksine Filistinliler, IDF’nin tahkimatlarını ve üslerini atlamadılar. Hem kontrol noktalarına hem de zırhlı araçların bulunduğu üslere agresif bir şekilde saldırdılar. Aynı zamanda Hamas, görünüşe göre askerlerinin vasıflarının düşük olması veya ihtiyaç olmaması nedeniyle tank kullanmayı bıraktı. O dönemde nöbetçilerin, nöbetçi güvenlik görevlilerinin ve koruma güçlerinin nerede olduğu hâlâ belirsizdir.
  • Tuhaflık 5: Askeri teçhizatın hazır olması durumu vardı. Helikopter düşmesiyle imha edilen İsrail Merkava Mk.4 tankı, en korunmasız alanlardan biri olan yukarıdan vuruldu. Aynı zamanda, Trophy aktif koruma kompleksinin de devre dışı bırakıldığı görülüyor. Tankın imha edildiği ve mürettebatın yakalandığı görüntülerde, aracın silahının kapalı olduğu açıkça görülüyor. Bu, mürettebatın aracı savaşa hazırlamadığını ve yalnızca talimatların ağır bir ihlali değil, aynı zamanda böyle bir saldırıda sadece aptalca olan sindirmeye güvendiğini gösteriyor.
  • Tuhaflık 6: Sınır şehirlerinde panik oluşturuldu. Özellikle Gazze Şeridi gibi bir bölge söz konusu olduğunda, çatışmaların tırmanması durumunda tüm toplulukların bir planının olması gerekiyor. Ancak organize bir uyarı veya tahliye yapılmadı. Yerel güvenlik güçlerinin sayısının o kadar az olduğu ve silahlarının zayıf olduğu ortaya çıktı ki, Filistinliler tarafından hızla ortadan kaldırıldılar.
  • Tuhaflık 7: IDF ile Hamas arasındaki koordinasyon farkıdır. 7 Ekim öğlene kadar İsrail hükümeti çatışmalara neredeyse hiçbir tepki vermedi. Ülkede cumartesi sabahı Şabat vardı. Güvenlik güçleri ancak saat 14-15’te yedekleri toplamaya ve misilleme amaçlı baskınlar düzenlemeye başladı. Ancak Nahal piyade tugayı komutanı Jonathan Steinberg’in ölümü, bir şekilde hemen toplanabilen güçlerin aceleci bir tepki gösterdiğini gösteriyor. Nahal’in Hamas’a karşı çatışmalara müdahalesinin tugay komutanı tarafından başlatıldığı ve Genelkurmay’ın doğrudan emrinin sonucu olmadığı anlaşılıyor. Aynı zamanda önümüzdeki iki gün içinde İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin Gazze Şeridi’ndeki mahallelerde de askeri operasyona başlayacağı tahmin ediliyor. Ancak açık alanlardaki eylemler ile yerleşim alanlarındaki eylemler farklıdır. İsrail kara kuvvetlerinin Filistin yerleşim bölgesine girme girişimi neredeyse kesin olarak her iki tarafta da büyük ölü sayısıyla sonuçlanacak.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki son operasyonunun bölgedeki sonuçları ne oldu?

0

Bölgedeki Ermeniler bağımsızlık mücadelesine resmen son verdi, Ermeni nüfusun çoğu Ermenistan’a geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne giderek Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Peki Azerbaycan’ın son operasyonu bölgede hangi sonuçları doğurdu ve dengeleri nasıl etkileyebilir?

Operasyon nasıl başladı ve gelişti?

Olayların yaşandığı bölge Azeriler tarafından Dağlık Karabağ, Ermeniler tarafından ise Artsakh olarak adlandırılıyor.

Bu bölge, uluslararası alanda Azerbaycan toprağı olarak tanınıyor, ancak bölgenin geniş kesimleri 30 yıldır Ermeni güçlerinin kontrolü altında.

2020 yılındaki 2. Dağlık Karabağ Savaşı, Rusya’nın arabuluculuğunda imzalanan bir ateşkes anlaşmasıyla sona ermişti.

Ancak bölgedeki gerilim sona ermedi.

Azerbaycan 19 Eylül’de Dağlık Karabağ’da “terörle mücadele” operasyonu başlattığını duyurdu, bölgedeki Ermeni güçlere teslim olmaları ve ‘yasa dışı rejime’ son vermeleri çağrısı yaptı.

Azeri Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ’daki Ermeni güçlerini Azeri Ordusu mevzilerini ‘sistematik top ateşine tutmakla’ suçladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, Ermenilerin ateş açtığı iddiasının gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi.

Dağlık Karabağ’daki Ermeni güçler, Azerbaycan’ın askeri operasyon başlatmasından 24 saat sonra ateşkesi kabul etti.

İşte Dillere Destan Glastonbury Festivali

Glastonbury Festivali (resmi adıyla Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts ve halk arasında Glasto olarak bilinir), İngiltere’nin Somerset, Pilton yakınlarında her yaz düzenlenen beş günlük çağdaş performans sanatları festivalidir. Festival, çağdaş müziğin yanı sıra dans, komedi, tiyatro, sirk, kabare ve diğer sanat dallarına ev sahipliği yapar. Başta pop ve rock sanatçıları olmak üzere birçok sanatçı büyük sahnelerde ve küçük performans alanlarında yer alır. Festivalde filmler ve albümler kaydedilir ve geniş çaplı televizyon ve gazete kapsamı alır.

Glastonbury Festival
Glastonbury Festivali

Glastonbury, yaklaşık 200.000 kişi tarafından ziyaret edilen bir festival olmakla beraber, bununla birlikte geniş çaplı güvenlik, ulaşım, su ve elektrik altyapısı gerektirir. Katılımcı sayısı bazen izinsiz girişlerle artabiliyor. 1994 festivalinde Levellers’ın başrolde olduğu ve Pyramid Sahnesi’nde gerçekleşen konserle 300.000 kişilik bir rekor kırılmıştır. Festivaldeki çoğu personel kar amacı gütmeyen gönüllülerden oluşur ve festival milyonlarca pound bağış toplayarak hayır kuruluşlarına katkıda bulunur.

Kredi: Matt Cardy – Getty

İngiliz kültüründe önemli bir etkinlik olarak kabul edilen festival, 1960’ların hippie ve karşı kültür hareketi ile özdeşleşmiş ve özgür festival hareketinden ilham almıştır. Bu geleneklerin izleri Green Fields bölgesinde korunur ve Green Futures, Stone Circle ve Healing Field gibi bölümleri içerir. Michael Eavis, 1970’te Bath Festival of Blues and Progressive Music’te açık hava bir Led Zeppelin konserini izledikten sonra ilk festivali o zamanlar Pilton Festival adıyla düzenlemiştir.

2023 Glastonbury Festivali çıkan sanatçılar

Festival, 1970’ten 1981’e kadar aralıklarla düzenlenmiş ve o zamandan beri çoğu yıl düzenlenmektedir. Ancak yerin, yerel halkın ve organizatörlerin dinlenmesi amacıyla beş yıllık aralıklarla “boş yıl” olarak adlandırılan yıllar da bulunmaktadır. 2018 bir “boş yıl” olarak geçti ve 2019 festivali 26-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Ardından COVID-19 pandemisi nedeniyle iki yıl ardarda “boş yıl” yaşandı.

2023 Glastonbury’de çıkan ünlüler

Cuma, Haziran 23
Arctic Monkeys, The Churnups, Chvrches, Pale Waves, Sparks, Steve Earle, The Damned, Cassyette and The Chemical Brothers.

Cumartesi, Haziran 24
Guns N’ Roses, Lana Del Rey, Manic Street Preachers, Maggie Rogers, Rina Sawayama, Maneskin, Leftfield, Joanne Shaw Taylor and Miki Berenyi.

Pazar, Haziran 25
Elton John, Blondie, Queens Of The Stone Age, Nova Twins, Japanese Breakfast, The Hu, Beth Orton, Caroline Polachek, Editors, Slowdive, Alison Goldfrapp and Toyah Willcox & Robert Fripp.

Cumartesi gecesi Guns N’ Roses, Pyramid Sahnesi’nde başrolde yer alıyor (Görsel kredisi: Katerina Benzova)

Festivalin ilk gününde Foo Fighters – All my Life Parçası ile izleyenleri coşturdu..